A Stílus és Technika regényíró pályázatot hirdet. Ha van egy kész regényed, ami a fiókodban porosodik, vagy egy eldugott pendrive-on lapul, de régi álmod, hogy nyomtatásban megjelenjen, akkor itt a nagy lehetőség. Ne habozz, küldd el nekünk!

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

Tematikus megkötés

A pályázatra három kategóriában lehet regényeket beküldeni:

– romantikus:

a történetben a nehézségek leküzdéséhez a másik iránt érzett és/vagy viszonzott szerelem ad erőt (tartalmazhat erotikus jeleneteket is)

lásd még: Szerelmes regény

– krimi:

lásd még: Bűnügyi regény

– akció:

zsánertől függetlenül kimondottan cselekményközpontú az eseménysor, a szereplők folyamatosan küzdenek, és így jutnak előre a konfliktus megoldásában.

Amennyiben a tematikus megkötésben szereplő feltételeket teljesíti a regény, egyéb megkötés nincs (sci-fi, fantasy, történelmi stb. környezet).

Rejtő Jenő

Technikai segítség: a Stílus és Technika Irodalmi pályázatai Facebook csoportban felteheted a pályázattal kapcsolatos kérdéseidet, vagy írhatsz e-mail-t is.

Korhatár

Betöltött 18. életév.

Szerzői jog

A szerző a pályamű beküldésével:

  • büntetőjogi felelősségének tudatában kijelenti, hogy a beküldött történet a saját szellemi terméke, azon másnak sem személyhez fűződő, sem vagyoni joga, követelése nem áll fenn
  • elfogadja, hogy az érintett írás felhasználási joga* 5 évre a pályázat kiíróját illeti meg, amennyiben az a kiadó által kiadásra kerül
  • elfogadja, hogy az érintett írás kizárólag szöveggondozást követően kerül kiadásra (szerkesztés, lektorálás, korrektúra)
  • elfogadja, hogy a kiíró a beérkező kéziratból a pályázat időtartama alatt a saját és a Stílus és Technika weboldalán részleteket közöljön, maximum 5% terjedelemben.

1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

*A felhasználási jog az alábbiakra terjed ki:

  • könyv nyomtatott formában történő kiadása (többszörözés és forgalomba hozatal útján történő terjesztés)
  • könyv elektronikus formában történő kiadása (digitális többszörözés és forgalomba hozatal útján történő terjesztés)
  • internetes felhasználás (pl.: web-, Facebook, vagy egyéb online oldalakon való közzététel)
  • idegen nyelvre történő fordítás
  • idegen nyelven történő nyomtatott és digitális többszörözésre, terjesztésére, valamint internetes felhasználásra.

Vagyoni jog

A megjelenő regények után a szerzőt díjazás illeti meg, amelynek mértéke a felek között létrejövő szerződésben kerül rögzítésre.

Terjedelmi korlát

Egy pályamű terjedelme minimum 320.000, maximum 900.000 leütés, beleértve a szóközöket is.

Kikötések

  • ​kizárólag olyan magyar nyelven írt műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem elektronikusan, sem internetes felületen nem közöltek (ideértve a saját blogot, Wattpad, zárt Facebook csoportot stb.), illetve egyidejűleg más pályázatra nem került beküldésre. Egy szerző egy pályaművet küldhet be.
  • többrészes kéziratok a pályázaton nem indulhatnak, azokat a kiíró automatikusan elutasítja, így kérjük az írókat, hogy első részeket (és értelemszerűen a továbbiakat) ne küldjék el.
  • a kézirat mellé az írótól rövid bemutatkozást, a történet szinopszisát**, és amennyiben lehetséges, cselekményvázlatot is kérünk.

**szinopszis, azaz a kézirat tartalma az alábbiak alapján: főbb karakterek és leírásuk (motivációk, világnézet, attribútumok stb.), helyszínek és maga a világ, a történet leírása röviden az elejétől a végéig (mivel kezdődik, mi az alap konfliktus, ami elindítja a cselekményeket, majd milyen események sorozatán keresztül jutunk el a befejezésig és a karakterek milyen megoldásokkal teszik ezt meg), lehetőleg maximum 4-6 A/4 oldal terjedelemben

 

I. Regényíró pályázat
  • A műveket Word *.doc vagy *.docx formátumban kérjük.
  • A dokumentumokat lehetőleg az alábbi formázási beállításokkal lássák el. (segédlet)
  • A fájl nevében szerepeljen a szerző neve és a mű címe. Pl.: Sikeres Szerző – Élete fő műve vagy sikeres-szerzo-elete-fomuve.

Beküldési határidő

2022. szeptember 30. éjfél

A kiadásra érdemes művek szerzőit 2022. október 31-ig e-mailben értesítjük és nevüket weboldalunkon közzétesszük.

Eredményhirdetés

2022. december (Nyertes regények)

Díjak

A pályázat legjobb alkotásai és a közönségszavazás nyertesei normál kiadói kiadásban (nyomtatásban) kerülnek kiadásra.

A szerzőnek a kiadással kapcsolatban semmilyen költsége nincs.

Pályázatok elbírálása

A beérkezett műveket a kiíró munkatársai bírálják el.

Kategóriánként 4-4 regény kerülhet a kiadásra érdemesek közé.

Minden kategóriában lesz közönségszavazás, ahová azok a regények kerülnek be, amelyek irodalmilag megfelelnek, de nem kerültek be a kiíró által kiválasztottak (nyertesek) közé. Az így legtöbb szavazatot kapott regények szintén nyomtatásban kerülnek kiadásra.

Nevezési díj

NINCS

Nevezés

A pályázó írása beküldésével elfogadja a fentebb leírt részvételi feltételeket.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy amennyiben nem érkezik be megfelelő mennyiségű és irodalmilag értékelhető pályamű, akkor a pályázatot eredmény nélkül lezárja.

I. Regényíró pályázat
A pályázatokat az alábbi e-mail-címre kérjük beküldeni:
bekuldes@stilusestechnika.hu

Ha kérdésed lenne...

Gyakran Ismételt Kérdések (GyIK)

Némi kiegészítés, magyarázat, amit eddig a legtöbben kérdeztek tőlünk:
  • többrészes regény definíciója: olyan regényciklus, ahol a fő konfliktus átível az összes részen és csak az utolsó részben kerül megoldásra (Gyűrűk Ura, Harry Potter)
  • egy író összesen 1 db regényt küldhet
  • minden kategóriában 4 regény kerül általunk megjelenésre kiválasztva, és további 1-1 a közönségszavazat alapján. Ez azt jelenti, hogy összesen 15 regény nyer megjelenési lehetőséget
  • normál kiadói kiadás: azaz a szerzőnek a kiadással és terjesztéssel kapcsolatban semmilyen költsége nincs, az eladások után szerzői jutalékot kap, amelynek mértéke a szerződésben lesz rögzítve
  • terjesztés: a kiadó webshopján kívül a könyvek országos terjesztésbe kerülnek, ami azt jelenti, hogy a Libri és Líra boltokban (a velük szerződésben lévő kisebb üzletekben is, ha kérnek) fizikailag is, Book24, Kello és bookline online lesz elérhető a vásárlók számára
  • a szerződés aláírásával a szerző csak azzal a kézirattal kötelezi el magát a kiadóhoz, amivel nyert a pályázaton. Nem várjuk el, hogy a további regényei nálunk jelenjenek meg, nem formálunk rá sem elsőbbséget, sem kizárólagosságot.
  • young adult és new adult (YA, NA, ifjúsági) regények nincsenek kizárva a pályázaton való részvételből, amennyiben a Tematikus megkötésekben leírtaknak megfelelnek
  • szerzőpáros esetén: amennyiben a páros tagjai önálló szellemi alkotással is részt szeretnének venni a pályázaton a közös alkotás mellett, azt megtehetik, mert ilyen esetben két külön nevezésnek vesszük jelentkezésüket
  • a pályázati kikötések alapján a nem magyarországi szerzők is részt vehetnek a pályázaton, annyi a lényeg, hogy: “kizárólag olyan magyar nyelven írt műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem elektronikusan, sem internetes felületen nem közöltek (ideértve a saját blogot, Wattpad, zárt Facebook csoportot stb.), illetve egyidejűleg más pályázatra nem került beküldésre. Egy szerző egy pályaművet küldhet be.”

Adatvédelem

Az adatkezelés célja, a kezelt adatok tervezett felhasználása:

Az adatok kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás céljából kerülnek felhasználásra, illetve megbízási jogviszony létrejötte esetén.

Az adatkezelés jogalapja jogos érdek.
Megőrzési idő: üzleti kapcsolat időtartama, vagy törlési kérelem.

További információ az adatok védelméről.

“Bár a krimi eszköztára és karakterkészlete meglehetősen kötött és véges, Connelly mégis iszonyúan jó arányérzékkel válogatja a történeti felütéseket, és még ha némelyik ötlet innen-onnan ismerősnek is tűnhet, a folytatás egész biztosan olyan irányba visz, amelyre nem számítanánk.”

Bűnügyi tudósítóból lett a modern amerikai krimi királya

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással biztos lehetsz abban, hogy a Stílus és Technika semmilyen újdonságáról nem maradsz le. Legyen az pályázat, induló kurzus, akció vagy friss tartalom.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0