Wágner Szilárd

Wágner Szilárd

Író, szerkesztő, képzett terapeuta. Egy időben sokat foglalkoztatta a mesék, az álmok és a sámáni szertartások közötti hasonlóság, ezért kutatásokat végzett ezen a területen, amelyek kiterjedtek a sámáni szertartások vizsgálatára is a modern pszichológia tükrében. Az így szerzett tapasztalatait történetíróként használta fel. Mivel mind tanulmányai, szakterülete és kutatásai megkövetelték a mesék struktúráink alapos ismeretét, az írás mellett szerkesztéssel is foglalkozni kezdett. Tapasztalatait szívesen megosztotta más írókkal, segítette őket a kezdeti bizonytalanságon túljutni.
Szerzői könyvkiadás

Könyvkiadás egyszerűen

június 26, 2022 4:42 du. | Hírek, Könyvkiadás, Könyvkiadás leírás, Szerzői könyvkiadás

Stílus és Technika nyomdai előkészítés

Megírtad? Kiadjuk. Ennyire egyszerű.

Szerzői könyvkiadás könnyedén.

(KÖNYVKIADÁS RÉSZLETRE – KLIKK a részletekért)

Szerkesztés, korrektúra, mentorálás, tördelés, nyomdai kivitelezés, e-könyv készítése, írói weboldal készítése, országos terjesztés, marketing.

Az író elment vadászni, a szerkesztő meglőtte, a korrektor hazavitte, a tördelő előkészítette, a nyomda megfőzte, a könyvmoly pedig elolvasta.

 
Szerzők által finanszírozott könyvkiadás.
A könyvkiadás teljes folyamatát lefedjük, kezdve a szöveggondozástól (szerkesztés, korrektúra) a borítógrafika készítésén és nyomdai kivitelezésen keresztül az alapvető marketingfolyamatokig.
Amennyiben nem szeretnél kiadói válaszokra várni a kéziratoddal kapcsolatban, vagy egyszerűen megvan a saját elképzelésed és szeretnéd te irányítani a könyved megjelenését, keress minket bizalommal, és mi segítünk az álmodat valóra váltani.

„A szedés, a tábla, a vacak kötés nem számít. Azon az én írásom átrágja magát.”
– Rejtő Jenő levele Müller Pálhoz, a Nova kiadó ifjabb tulajdonosához (1941. eleje)

Líra Könyv
Könyvtárellátó, KELLO

A könyvkiadás:

Mit jelent a szerzői- és magán könyvkiadás?

Szerzői- és magán könyvkiadás során a szerző egy erre szakosodott könyvkiadót választ a könyv megjelentetéséhez és terjesztéséhez, aki minden, a könyvkiadással kapcsolatos munkát lebonyolít a szerző helyett.

Mit kell fizetnie szerzői- és magán könyvkiadás során a szerzőnek?

Amit minden esetben fizetnie kell, az a szöveggondozás, tördelés, nyomdai kivitelezés, borító. Minden további költség a könyvkiadó és a szerző közötti megállapodástól függ, amit szerződésben rögzítünk. (Részletfizetés, Csomagban olcsóbb, Könyvkiadás olcsón, Könyvkiadás fix áron)

Mennyi idő alatt kell kifizetni a kiadással kapcsolatos költségeket?

Minden munkafolyamatot külön-külön kell fizetni, így két díjfizetés között minimum pár hét, szöveggondozás esetén pár hónap is eltelhet.
Fizetési ütem általában:

  1. Szerkesztés díja – munkafolyamat megkezdése előtt
  2. Korrektúra díja – munkafolyamat megkezdése előtt
  3. Tördelés díja – munkafolyamat befejezése után
  4. Borítógrafika díja (A borító bármikor elkészülhet nyomdába kerülés előtt.) – munkafolyamat befejezése után
  5. Nyomdai gyártás díja – munkafolyamat befejezése után, átvétel előtt
    Mennyit érdemes gyártatni?

Az 1-3.-as pontokra részletfizetési kedvezmény is igénybe vehető 6, 12 vagy 24 havi részletre. Részletek.

*A felhasználási jog az alábbiakra terjedhet ki (az íróval való megállapodás alapján):

  • könyv nyomtatott formában történő kiadása (többszörözés és forgalomba hozatal útján történő terjesztés)
  • könyv elektronikus formában történő kiadása (digitális többszörözés és forgalomba hozatal útján történő terjesztés)
  • internetes felhasználás (pl.: web-, Facebook, vagy egyéb online oldalakon való közzététel)
  • idegen nyelvre történő fordítás
  • idegen nyelven történő nyomtatott és digitális többszörözésre, terjesztésére, valamint internetes felhasználásra.

Szeretnéd tudni, hogy érdemes-e kiadni a könyvedet?

Kérd szerkesztői véleményezés szolgáltatásunkat.

A véleményezés során az irodalmi kivitelezésről való értékelés mellett a szerző választ kap arra is, hogy mennyire van reális esélye a regénynek kiadásban megjelenni.

Nekem már kész a könyvem vagy nem a könyvkiadótól szeretném megrendelni a munkálatokat, akkor is ki kell fizetnem ezeket a költségeket?

Nem. Lehetőség van arra, hogy a munkálatokat a szerző másokkal végeztesse el, a kiadó pedig csak terjeszti a könyvet.

Mi az első lépés?

Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen és mi rövid időn belül válaszolunk. Az e-mailbe írd le, hogy milyen könyvet szeretnél kiadni, milyen elképzeléseid vannak ezzel kapcsolatban.

Milyen könyvekkel foglalkozik a kiadó?

Mindenféle könyvvel, így nyugodtan megkereshetsz minket kalandregénnyel, szépirodalommal, verseskötettel, családi fotóalbummal vagy receptkönyvvel, mesekönyvvel, szakkönyvvel stb.

Amire a könyvkiadó kiemelten figyel, hogy kizárólag azon kiadványok elkészítésében és terjesztésében működik együtt a szerzővel, amelyek tartalmát másokra nézve nem találja sértőnek.

Milyen díjakkal dolgozik a könyvkiadó?

Mind a könyvkiadó, mind a szerződött partnerei (országos terjesztők) a könyv kedvezményes értékesítési nettó ára után jutalékot vonnak le. Ennek mértéke az értékesítési módtól függően eltérő lehet.

Példa:

Könyv kiskereskedelmi bruttó ára 4.290 Ft, nettó ára 4085.71 Ft.

1., Értékesítés a kiadó webshopján keresztül, 25%-os kedvezménnyel:

A könyv kiskereskedelmi kedvezményes nettó ára: 3064.28 Ft / db

A szerzőt megillető jutalék (kedvezményes ár – kiadói jutalék): 2144.99 Ft / db

2., Értékesítés országos terjesztőn keresztül (terjesztői jutalék 55%, kiadói jutalék 20%):

A könyv kiskereskedelmi nettó ára: 4085.71 Ft / db

A szerzőt megillető jutalék [(kiskereskedelmi ár – terjesztői jutalék) – kiadói jutalék] = 1470.86 Ft / db

(4085,71-2247,14)-367,71 = 1470.86 Ft / db

 

Szerkesztés, korrektúra, tördelés díja:

  1. Szerkesztés, irodalmi szerkesztés: 0,37 Ft-tól / karakter, szóközökkel együtt
  2. Korrektúra: 0,37 Ft-tól / karakter, szóközökkel együtt
  3. Tördelés: 0,15 Ft-tól / karakter, szóközökkel együtt, kizárólag regényre értendő

Az árakat a szöveg minősége és terjedelme befolyásolja, és minden esetben addig dolgozunk a kéziraton, amíg az íróval közösen úgy nem döntünk, hogy ennél többet már nem lehet kihozni belőle. Nem két körös szerkesztés és korrektúra!

A korrektúra esetében bizonyos javításokat automatikusan elvégzünk (elütések, hibásan írt szavak, rossz ragozás stb), a többit megjegyzésben jelezzük. Irodalmi szövegnél, amennyiben a szövegkörnyezetből nem egyértelmű, hogy elírásról, hibásan írt szóról, nyelvtani hibáról vagy szándékosságról van szó, nem javítjuk automatikusan, hanem rákérdezünk, hogy az szándékosan lett-e úgy írva.

Főleg párbeszédeknél, mivel lehet karakterjellemző a szavak nem helyes használata vagy a nyelvtanilag nem megfelelő mondatok. Ide tartozik párbeszédeknél a vesszők használata is, mivel élő beszédben sokszor másképp hangsúlyozunk, amit a vesszők kihelyezésével, elhagyásával lehet érzékeltetni.

A fentieknél kedvezőbb díjakkal is vállaljuk a munkálatokat, azonban ebben az esetben kizárólag alap szerkesztést és alap korrektúrát végzünk.

Alap munkavégzés: a hibák kizárólag jelölve vannak, megoldás a javításukra nincs írva (példa: hibás karakterábrázolás, rossz dramaturgia; ragozási hiba, hibás szórend, szóismétlés stb).

A könyvkiadó miért számol fel jutalékot, ha a szerző fizet szinte mindent?

A könyvkiadó a könyv értékesítéséhez szükséges eszközöket használ és rendszereket üzemeltet, mellette marketingtevékenységeket végez, amivel igyekszik az általa kiadott könyvekre felhívni a figyelmet, bizonyos esetekben a teljes logisztikai költséget is finanszírozza (a könyv nyomdából a kiadóhoz és a terjesztőkhöz szállítása), ügyfélkezelés, a saját webshopjába érkező rendelések csomagolási költségei, szerződéstől függően ajándéktárgyak készíttetése stb.

Ki szerződhet a kiadóval?

Bárki, a szerződés szempontjából nem számít, hogy a szerződő magánszemély, adószámmal rendelkező magánszemély (ami nem egyenlő az egyéni vállalkozóval) vagy cég (egyéni vállalkozó [kivéve KATA], Bt., Kft. stb.). 

A fizetendő adók mértéke miatt mindenképpen azt szoktuk javasolni, hogy a szerződő legalább adószámmal rendelkező magánszemély legyen (9003 – Alkotóművészet tevékenység). Átfogó cikk az adózásról és járulékfizetésről: AZ ELŐADÓMŰVÉSZEK ADÓZÁSA ÉS JÁRULÉKFIZETÉSE

Szerzői könyvkiadás

Szolgáltatások:

Számláink a SimplePay rendszerén keresztül már bankkártyával is kifizethető.

Szerzői könyvkiadás
A könyvkiadó által nyújtott szolgáltatások kizárólag akkor érhetőek el, ha meg is jelenik a könyv, azaz ki lesz adva?

Nem. Szolgáltatásainkat akkor is igénybe veheted, amennyiben nem velünk szeretnéd kiadatni a könyvedet, vagy egyáltalán nem szeretnéd kiadni (családi emlékkönyvek, kis példányszámú, személyes jellegű kiadványok stb.).

Mennyi idő, amíg a könyv megjelenik?

Ez sok mindentől függ. Amennyiben nyers kéziratról van szó és az író még nem elég gyakorlott (kezdőnek számít), akkor általában 9-12 hónap is szükséges lehet. Az első munkálatok megkezdésétől a megjelenésig eltelt időt nagyban befolyásolja az író munkabírása és az, hogy a szöveggondozás során a szakemberek módosítási javaslatait mennyi idő alatt tudja elvégezni. A teljes folyamat legnagyobb részét a szöveggondozás teszi ki.

Amennyiben viszont a szerző már más által szöveggondozott kézirattal jelentkezik, akkor ez a folyamat 2-4 hónapra is csökkenhet.

Amikor kész kiadványról van szó, akkor ez az idő már csak hetekben mérhető.

Mi szükséges ahhoz, hogy árajánlatot kapjak?

Ahhoz, hogy megfelelő árajánlatot tudjunk adni, mindenképpen szükségesek az alábbiak:

– kézirat doc, docx vagy odt formátumban

– amennyiben a műben szerepel illusztráció, kép, akkor ezek mennyisége és minősége, színes vagy sem

– mindenképpen kérjük jelezni, amennyiben a mű megtörtént eseményen alapszik, vagy valós személy, létező intézmények/helyszínek megnevezésre kerülnek benne, amelyek következtében mások személyiségi jogai sérülhetnek

– szinopszis (a történet tartalma a váratlan fordulatokkal együtt)

– amennyiben lehetséges, cselekményvázlat (fejezetekre bontott tartalom)

– milyen grafikát szeretnél a borítóra

– a könyv milyen kötészeti eljárással készüljön – puha fedeles, ragasztott vagy kemény fedeles, cérnafűzött

– egyedi tördelési elképzelés – azaz egyedi oldalszámozás, egyedi beltartalom kivitelezés stb.

Miért válassz minket?

A szerzői könyvkiadás teljes folyamatát lefedjük, kezdve a szöveggondozástól (szerkesztés, korrektúra) a borítógrafika készítésén és nyomdai kivitelezésen keresztül az alapvető marketing folyamatokig.

Amennyiben nem szeretnél kiadói válaszokra várni a kéziratoddal kapcsolatban, vagy egyszerűen megvan a saját elképzelésed és szeretnéd te irányítani a könyved megjelenését, keress minket bizalommal, és mi segítünk az álmodat valóra váltani.

Kiadónk bármilyen témájú kéziratot fogad. Legyen szó kalandregényről, szépirodalomról, verseskötetről, mesekönyvről, szakkönyvről, vagy pusztán a családi recepteket egybegyűjtő magánkiadványról.

A könyvkiadási folyamat során végig ott leszünk veled, és még azon is túl, amíg úgy érzed, szükséged van a szakmai tapasztalatunkra.

 

  • Évtizedes szakmai tapasztalatunkkal és gyakorlatunkkal a legtöbbet hozzuk ki a kéziratodból.
  • Marketingtapasztalatunk hozzásegít, hogy a megjelenő kiadvány könnyen megtalálja az olvasóközönséget és a vásárlókat.
  • Kiadványaink a saját webshop mellett az országos bolthálózatok és áruházláncok kínálatába is bekerülnek (Libri, Líra, Kello, bookline, TESCO*, Auchan*, MediaMarkt*, Interspar* stb.). *terjesztői feltételek teljesítése esetén
  • Mert az íróink szerint cukik vagyunk.
Szerzői könyvkiadás

További szolgáltatások:

Mit nyújtunk még?

Tudtad

A mentorálás nálunk azt is jelenti, hogy azoknak az íróknak, akik szerzői kiadásra szerződnek velünk és idővel teljesítik a hagyományos megjelenés feltételeit, automatikusan szerződést ajánlunk normál kiadásra.
Így idővel az írónak már tényleg csak az alkotásra kell összpontosítania.
Stílus és Technika: Mentorálás
Stílus és Technika nyomdai előkészítés

További részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot:

kapcsolat@stílusestechnika.hu

Még nem írtad meg, de van ötleted? Abban is segíthetünk.

Rejtővel egy asztalnál

Szerzői jog

A hozzánk beküldött kéziratokra a Szerzői jog érvényes.

A beérkezett irodalmi műveket, ötleteket, terveket a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:47. § (1) bekezdése szerint a Stílus és Technika üzleti titokként kezeli és a szerző hozzájárulása nélkül harmadik személyeknek nem adja át, nem teszi hozzáférhetővé és nem hozza nyilvánosságra.

A Stílus és Technika a szerzőknek és szomszédos jogi jogosultaknak a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerinti szerzői és szerzői joggal szomszédos jogait tiszteletben tartja és a szerzői jogi műveket a szerző előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül, illetve az átadás céljától eltérő célra nem használja fel.

Ismerj meg minket!

Iratkozz fel hírlevelünkre

A feliratkozással biztos lehetsz abban, hogy a Stílus és Technika semmilyen újdonságáról nem maradsz le. Legyen az pályázat, induló kurzus, akció vagy friss tartalom.

Wágner Szilárd

Wágner Szilárd

Író, szerkesztő, képzett terapeuta. Egy időben sokat foglalkoztatta a mesék, az álmok és a sámáni szertartások közötti hasonlóság, ezért kutatásokat végzett ezen a területen, amelyek kiterjedtek a sámáni szertartások vizsgálatára is a modern pszichológia tükrében. Az így szerzett tapasztalatait történetíróként használta fel. Mivel mind tanulmányai, szakterülete és kutatásai megkövetelték a mesék struktúráink alapos ismeretét, az írás mellett szerkesztéssel is foglalkozni kezdett. Tapasztalatait szívesen megosztotta más írókkal, segítette őket a kezdeti bizonytalanságon túljutni.

0 hozzászólás

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0