Hogy működik a jó könyvmarketing?

Szerző: | aug 29, 2022 | Hírek, Könyvkiadás, Könyvmarketing

Letehetetlen…

                        lenyűgöző stílus…

                                                                                                      rabul ejtő…

                                                          lebilincselő…

                                                                                        izgalmas…

                                                                                                                       fordulatos…

                                    az év siker regénye…

és még sorolhatnánk azon jelzőket, amelyekkel a megjelenő könyvek esetén igyekeznek felkelteni az érdeklődést a regény iránt. Azonban ahogy anno a direkt marketingnek, az ilyen jelzőkkel ellátott reklámoknak is leáldozott a könyvkiadás területén, a vásárlók ingerküszöbe ennél már jóval magasabb. Főleg olyan közegben, ahol naponta több tucatnyi hasonló reklám jelenik meg.

Szerzői könyvkiadás során kiemelten fontos a megfelelő könyvmarketing, elvégre a könyvkiadás teljes költsége az írót terheli, így egyáltalán nem mindegy, hogy a befektetett pénzből mennyi térül meg, és mennyi idő alatt.

A könyvmarketinget érdemes már a regény írása közben megtervezni, és az sem gond, ha ehhez szakembert is felkérünk, aki tanácsokkal, vagy akár kész tervekkel lát el. Azonban ahogy a szerzői könyvkiadás során minden más, ez szintén pénzbe kerülhet.

Mit lehet tenni?

A szerzői könyvkiadásnál sem kerülhetőek el az olyan piackutatások, amelyek segítenek megtalálni a célközönséget és a megfelelő felületeket a reklámozáshoz. Ha ezek megvannak, az már fél siker.

Azonban ahhoz, hogy a könyvmarketing a lehető legeredményesebbé tegye a szerzői könyvkiadást, szükséges a megfelelő reklámszöveg, ami a célközönséget szólítja meg, az ő nyelvükön kommunikál, és mellé olyan vizuális megoldások kerülnek alkalmazásra a marketing anyag létrehozásakor, ami felkelti a figyelmüket.

A megfelelő vizuális kivitelezés elkerülhetetlen, hiszen az ember elsődleges érzékszerve a szem. Természetesen a képi megjelenést lehet társítani zenével, vagy akár videó is készíthető. Többek közt ezért fontos, hogy a könyvhöz készülő borító teljesítse a könyvmarketing elvárásait (Milyen egy jó könyvborító).

Az így felépített könyvmarketing nagyon egyszerűen működik: Belebotlik, megveszi.

Ami ehhez szükséges: célközönség megtalálása, képi anyag, reklámszöveg.

Ahhoz pedig, hogy a szerzői könyvkiadással kapcsolatos végeláthatatlannak tűnő költségek elkerülhetőek legyenek, olyan könyvkiadót kell keresni, aki partner a könyvmarketingben, bizonyos keretek között maga is részt vállal a könyv reklámozásából, és az írónak segítséget nyújt a hatékony önmenedzseléshez.

További tippek

További marketing tippekért keresd fel A Szerkesztő válaszol blogot.

Könyvkiadás – A kézirat útja a boltig | A Szerkesztő válaszol

A könyvkiadás nem egyszerű feladat, de ha megfelelően felkészülsz és kitartó vagy, akkor megvalósíthatod az álmodat. A következő bejegyzésben bemutatom a könyvkiadás alapjait, és tanácsokat adok arra, hogyan kezdj hozzá a saját könyved kiadásához.

Könyvkiadás fix áron | 3.200 Ft / oldal

Könyvkiadás fix áron. A könyv kiadásának ára 3.200 Ft / könyv szerinti oldal. Szerkesztés, korrektúra, tördelés, borítógrafika és nyomda.

Könyvkiadás olcsón! 98.000 Ft-tól

Könyvkiadás olcsón – Nem akarsz milliókat fizetni a könyvkiadásért? Nem kell! Már 98.000 Ft-tól elkészítjük a nyomdakész könyvedet*.

„Elsődleges célunk az írói álmok valóra váltása…” | Kollektív Magazin interjú

Szerettem volna egy kicsit mélyebb betekintést nyújtani egy kiadó munkájába, egy szerkesztő életébe és a könyves világ rejtelmeibe. Ezért nagy öröm számomra, hogy Wágner Szilárddal, a Stílus és Technika kiadó szerkesztőjével beszélgethettem.

Mi lesz a kezdő szerzőkkel az Aranymosás felfüggesztése után? | MNO cikk

A hét elején számos kezdő írót sokkolt a hír, hogy az Aranymosás felfüggesztésre kerül, ami nem kizárólag a regénypályázatot érinti.A cikk írója számos kiadónál érdeklődött (Álomgyár, General Press stb), hogy az így "felszabaduló" íróknak milyen lehetőségei lesznek...

Milyen egy jó könyvborító?

Keresem azt a könyvet... A címére nem emlékszem,… ...csak arra, hogy egy férfi és egy nő ölelkeztek, és talán zöldes színe volt. ...csak arra, hogy az elején egy harcos áll karddal a kezében, és talán barnás színe volt. ...csak arra, hogy űrhajó van az elején, a...

Könyvkiadás egyszerűen

A könyvkiadás már nem is lehetne ennél egyszerűbb: Megírtad, kiadjuk. Ennyire egyszerű.
A könyvkiadás teljes folyamatát lefedjük…

Hogyan válassz könyvkiadót?

Érdemes több könyvkiadótól ajánlatot kérni, alaposan átnézni, összehasonlítani őket. Így nagy eséllyel elkerülhető, hogy a szerző…

Iratkozz fel hírlevelünkre

A feliratkozással biztos lehetsz abban, hogy a Stílus és Technika semmilyen újdonságáról nem maradsz le. Legyen az pályázat, induló kurzus, akció vagy friss tartalom.

Szerző: Wágner Szilárd
Író, szerkesztő, képzett terapeuta. Egy időben sokat foglalkoztatta a mesék, az álmok és a sámáni szertartások közötti hasonlóság, ezért kutatásokat végzett ezen a területen, amelyek kiterjedtek a sámáni szertartások vizsgálatára is a modern pszichológia tükrében. Az így szerzett tapasztalatait történetíróként használta fel. Mivel mind tanulmányai, szakterülete és kutatásai megkövetelték a mesék struktúráink alapos ismeretét, az írás mellett szerkesztéssel is foglalkozni kezdett. Tapasztalatait szívesen megosztotta más írókkal, segítette őket a kezdeti bizonytalanságon túljutni.

0 hozzászólás

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0