Szerzői jog, fotók és archívumok (MTVA vs Fortepan)

Szerző: | ápr 18, 2023 | Hírek, Szerzői jog

Mi történt április elején?

Az MTVA dörgedelmes felszólítólevelet küldött a Fortepan online fotóarchívumnak azért, mert az archívum – állítása szerint – olyan fotókat is elérhetővé tesz, amiket az MTI fotósai készítettek még évtizedekkel ezelőtt, és aminek a szerzői jogaival az MTVA rendelkezik. A szerzői jogsértés miatt perrel fenyegette meg az archívumot. Az archívum azzal védekezik, hogy a szocializmusban keletkezett fotókat azok örökösei ajándékozták nekik.

A beszélgetés kezdetektől politikai-ideológiai irányt vett, amiben én nem vettem részt.

Én általánosítások helyett a szerzői jog objektív mércéjével próbáltam árnyalni a témát, hiszen az ügy számos szerzői jogi kérdést felvet:

Dr. Fodor Klaudia Franciska Szerzői jog, fotók és archívumok (MTVA vs Fortepan) című bejegyzésében erről ír

A teljes cikk itt olvasható.

Szerző: Wágner Szilárd
Író, szerkesztő, képzett terapeuta. Egy időben sokat foglalkoztatta a mesék, az álmok és a sámáni szertartások közötti hasonlóság, ezért kutatásokat végzett ezen a területen, amelyek kiterjedtek a sámáni szertartások vizsgálatára is a modern pszichológia tükrében. Az így szerzett tapasztalatait történetíróként használta fel. Mivel mind tanulmányai, szakterülete és kutatásai megkövetelték a mesék struktúráink alapos ismeretét, az írás mellett szerkesztéssel is foglalkozni kezdett. Tapasztalatait szívesen megosztotta más írókkal, segítette őket a kezdeti bizonytalanságon túljutni.

0 hozzászólás

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0