Írói weboldal

Szerző: | okt 28, 2023 | Hírek, SEO

Mire jó az írói weboldal?

Mutasd meg magad!

Írói weboldal

Tedd láthatóvá
az írásaidat!

Tedd elérhetővé a nagyközönség számára az írásaidat, oszd meg a gondolataidat, értesítsd őket a közelgő eseményeidről, engedj betekintést a készülő regényed munkálataiba.

Írói weboldal készítés

Miért jó, ha van írói oldalad?

Leginkább azért, mert így az olvasóknak lehetősége van téged és az írói munkásságodat megismerni.

Egy ismert nevet mindig könnyebben választanak a vásárlók, mint egy ismeretlent. Ugyanígy szoktunk vásárolni. A boltban azt a terméket tesszük hamarabb a kosárba, amiről már hallottunk. Még akkor is, ha az éppen egy Tesco gazdaságos termék.

Egy saját domainnel rendelkező weboldal előnye, hogy az interneten bárki számára elérhető információkat tartalmaz, így nem pusztán azok bukkanthatnak rá az íróra és könyveire, akik egy adott közösségi oldal (Facebook, Twitter, Instagram) vagy publikálási felület (Wattpad) tagjai. Az internetes keresők (Google, Bing, Yahoo!, DuckDuckGo stb.) számára láthatóvá válik a tartalmuk, így akár megfelelő SEO-val látogatottá is tehető.

A saját, önálló weboldal összeköthető hírlevél szolgáltatással, így a követők minden fontos információt megkaphatnak, nem maradnak le semmiről, főleg nem az új könyv megjelenéséről, az akciókról, könyvbemutatókról.

SEO keyword kulcsszó

Miről írjunk?

Akármennyire is szeretünk történeteket, verseket írni, a követők nem fognak csak az írásainkért követni, és nem is fogják az összeset elolvasni.

Bármit is posztolsz, mindig légy önmagad.

Wendsday Addams

Vagyis ne azért posztolj Wednesday Addamsről, mert az most menő. Hanem azért, mert szereted. Vagy mert utálod, és ennek hangot is adsz. 😀 Garantált a figyelemfelkeltés. 😂

Olyanról posztolj, amit ismersz. Amiben nem vagy járatos, ott úgy fogalmazd meg a posztot, mint aki kíváncsi arra, mások hogyan látják, így reakciót válthatsz ki, elindíthatsz egy kommunikációs folyamatot.

“Szerintetek is veszélyezteti az írók életét a Mesterséges Intelligencia?”

​Írhatunk olyan témákról, amelyekkel a történetek írásakor foglalkoztunk.

A hobbinkról, a kedvenc könyvünkről, filmünkről, esetleg koncertélményről, kirándulásról, velünk megesett érdekes kalandról.

Írhatunk a történetírás apró örömeiről, bosszúságairól.

Arról is, ha valami nagyon foglalkoztat minket: a hétvégi Forma-1 futam, Kim Kardhasian újabb villantása, Oscar gála, műkorcsolya vb stb.

 

Milyen időközönként posztoljunk?

Amikor közölni valód van. Ne ess abba a csapdába, hogy a like-ok miatt folyamatosan posztolj bármiről. A követők jobban szeretik, ha a posztjaidnak lényeges tartalma van, így szinte kivétel nélkül mindegyiket olvasni fogják.

Azonban, ha a Like-ok miatt napi rendszerességgel posztolsz, idővel a legtöbb követő letiltja az oldal posztjainak a láthatóságát, ami számodra mindenképpen rossz, hiszen az igazán lényeges információkat ezek a követők nem fogják látni. Például az új könyved megjelenését.

 

Hogyan posztoljunk?

A posztolt szöveghez mindig párosítsunk képet. Ha tudunk, akkor varázsoljunk egy keveset valamilyen képszerkesztővel (Gimp – ingyenes, Photoshop, Canva – online).

Ingyenes képeket többek között itt találsz, amiket jogszerűen használhatsz fel posztokhoz, vagy bármilyen ingyenes publikációhoz.

pixabay.com

pexels.com

 

További marketing tippek A Szerkesztő válaszol blogon

Mire jó a SEO kulcsszó?

Sok helyen találkoztok azzal a mágikus szóval, hogy SEO.

Search engine optimization, azaz keresőoptimalizálás, a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti “organikus” avagy nem fizetett keresési eredményekben.

A tartalmak vásárlókhoz való eljuttatása, vagyis hogy minél több embert irányítson adott oldalra abban a reményben, hogy vásárló lesz belőle.

Sokszor állítják azt, hogy a SEO-nál szintén be lehet állítani a célközönséget, azonban még ennek ellenére is igaz, hogy inkább hálós halászat ez, mint pecabotos. Sok hal akad fent rajta, azonban jó része nem az, amit ki akartunk fogni.

Vagyis az oldalra látogatók nagy részét nem fogja érdekelni az ott található tartalom. Vásárolni meg pláne nem fog.

A kulcsszavak alkalmazása segítheti a weboldaladat megtalálni, azonban ez nem jelent minden esetben sikert. OIvasd el bejegyzésünket, hogy felmérd, neked hasznos lehet-e SEO szempontjából a kulcsszavas szövegírás.

Írói weboldal sablon alapján

Alap elrendezés, menü, kategóriák létrehozása, képi anyag optimalizálása.

Szerző: Wágner Szilárd
Író, szerkesztő, képzett terapeuta. Egy időben sokat foglalkoztatta a mesék, az álmok és a sámáni szertartások közötti hasonlóság, ezért kutatásokat végzett ezen a területen, amelyek kiterjedtek a sámáni szertartások vizsgálatára is a modern pszichológia tükrében. Az így szerzett tapasztalatait történetíróként használta fel. Mivel mind tanulmányai, szakterülete és kutatásai megkövetelték a mesék struktúráink alapos ismeretét, az írás mellett szerkesztéssel is foglalkozni kezdett. Tapasztalatait szívesen megosztotta más írókkal, segítette őket a kezdeti bizonytalanságon túljutni.

0 hozzászólás

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0