Szolgáltatások

“Senki sem jön a világra mint regényíró. Az emberek előbb a világra jönnek, és csak aztán írnak. És csak később kezdenek pénzt keresni.”

Rejtő Jenő

Prózai alkotás alapszintű véleményezése

Alapszintű véleményezés során egy maximum 16.000 karakter terjedelmű (szóközökkel) alkotást véleményezünk írásban. Főbb szempontok: ábrázolás, karakterek, történetvezetés, információadagolás.

Prózai alkotás teljes körű véleményezése

Az alapszintű vélemény mellett jelöljük az alkotásban a konkrét hibákat és azokat módosítási javaslatokkal látjuk el.

Kéziratok alapszintű véleményezése

Irodalmi művek (regény, kisregény, novelláskötet stb.) alapszintű véleményezése írásban. Főbb szempontok a történettől függően: ábrázolás, helyesírás, nyelvhelyesség, történetvezetés, információadagolás, karakterek, párbeszéd, dramaturgia.

Kéziratok teljes körű véleményezése

Irodalmi művek (regény, kisregény, novelláskötet stb.) teljes körű véleményezését és javítását vállaljuk, ami magába foglalja a korrektúrázást és a szöveggondozást is (helyesírás-ellenőrzés, nyelvhelyesség-ellenőrzés).

Főbb szempontok: ábrázolás, helyesírás, nyelvhelyesség, történetvezetés, információadagolás, karakterek, párbeszéd, dramaturgia. A hibák korrigálásának módjára konkrét tanácsokkal látjuk el az írót.

Egyedi, személyre szabott, a tanuló tudásszintjének megfelelő feladatokkal dolgozunk. A kurzusokat modulárisan építettük fel, a résztvevő döntheti el, hogy adott időszakban mennyi időt, pénzt és energiát tud rászánni a tanfolyamra. Akkor lépünk tovább, ha a résztvevő már sikeresen tudja alkalmazni a tananyagban foglaltakat. Figyelmet fordítunk arra, hogy megtalálja saját írói stílusát, ami alapvetően határozza meg művei hangulatát, sikerességét. A kurzus során az alap technikák mellett a megfelelő ábrázolások eléréséhez szükséges megoldások elsajátítására is hangsúlyt fektetünk.

​Akár kész, akár még csak ötlet szintjén meglévő regény esetén szakmai segítségnyújtással egybekötött írástechnikai kurzus. A kurzus során nem kizárólag a regényből, regénnyel dolgozunk, hanem az esetleges technikai hiányosságokat célzott és egyénre szabott feladatokkal fejlesztjük. A kurzus befejeztével az író szerkesztői értékelést (kézirat teljes körű véleményezése) kap a teljes regényről, amely alapján már önállóan képes lesz azt átdolgozni. További szolgáltatások igénybevétele esetén kedvezményben részesül.

Szövegírás

A kapott instrukciók alapján vállaljuk hirdetések, promóciós anyagok, weboldalak és más, nem marketing célú szövegek megírását.

Korrektúra

Bármilyen magyar nyelven írt szöveg (weboldal, blog, cikk, termékismertető, szakdolgozat stb.) nyelvtani hibáinak és nyelvhelyességének ellenőrzése, javítása.

Szellemírói tevékenység

Meglévő kéziratból, vázlatból vagy ötletből a megrendelő elképzelései alapján írjuk meg az irodalmi művet.

Miért minket válassz?

Tapasztalat

Évtizedes tapasztalatunk van az irodalmi szerkesztés és tehetséggondozás terén.

Egyéni oktatás

Szintfelmérés után a jelentkező erősségeit, hiányosságait figyelembe véve dolgozzuk ki az egyéni tanmenetet.

Rugalmas időbeosztás

Nincsenek határidők, a résztvevők saját időbeosztásukat figyelembe véve  haladhatnak a tanfolyam anyagával.

Kedvező fizetési feltételek

A tanfolyam moduláris felépítésének köszönhetően a fizetés is részletekben történik.

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással biztos lehetsz abban, hogy a Stílus és Technika semmilyen újdonságáról nem maradsz le. Legyen az pályázat, induló kurzus, akció vagy friss tartalom.