Akció!

Írástechnikai kurzus haladó

59990,00 Ft

Írástechnikai kurzusaink során mélyreható ismereteket szerzel a történetírás terén, ami hozzásegít, hogy regényed kiadásra kerüljön.

Leírás

Egyedi, személyre szabott, a tanuló tudásszintjének megfelelő feladatokkal dolgozunk. A kurzusokat modulárisan építettük fel, a résztvevő döntheti el, hogy adott időszakban mennyi időt, pénzt és energiát tud rászánni a tanfolyamra. Akkor lépünk tovább, ha a résztvevő már sikeresen tudja alkalmazni a tananyagban foglaltakat. Figyelmet fordítunk arra, hogy megtalálja saját írói stílusát, ami alapvetően határozza meg művei hangulatát, sikerességét. A kurzus során az alap technikák mellett a megfelelő ábrázolások eléréséhez szükséges megoldások elsajátítására is hangsúlyt fektetünk.

A kurzus 9 alkalomból áll. Az I. alkalom keretén belül felmérésre kerül az író aktuális tudása, és meghatározásra kerülnek a személyre szabott képzési módszerek.

Tematika:
– Karakterek (karakteralkotás, karakter és a konfliktus kapcsolata a történetben, karakterábrázolás)
– Narráció (nézőpontok, stílus – elbeszélői magatartás)
– Központozás (hangulatfestés, stilisztika)
– Dramaturgia (történetkezdés, fordulatok, fordulópontok, jelenetek/párbeszédek/leíró részek felépítése, szubtext a leíró részben, a történet lezárása)
– Információ adagolás (horog, fordulatok, fordulópontok)
– Párbeszéd (információ adagolás, karakterábrázolás, világleírás, történet dinamika, szubtext/mögöttes üzenet)
– Világteremtés (hangulatkeltés)
– Háttérkutatás

Egyedi, személyre szabott, a tanuló tudásszintjének megfelelő feladatokkal dolgozunk. A kurzusokat modulárisan építettük fel, akkor lépünk tovább, ha a résztvevő már sikeresen tudja alkalmazni a tananyagban foglaltakat. Figyelmet fordítunk arra, hogy megtalálja saját írói stílusát, ami alapvetően határozza meg művei hangulatát, sikerességét. A kurzus során az alap technikák mellett a megfelelő ábrázolások eléréséhez szükséges megoldások elsajátítására is hangsúlyt fektetünk.

Írástechnikai kurzusaink során mélyreható ismereteket szerzel a történetírás terén, ami hozzásegít, hogy regényed kiadásra kerüljön.

Érdekelhetnek még…