Irodalmi szerkesztés 440.001-480.000 karakterig

201300,00 Ft

Kéziratok teljes körű irodalmi szerkesztése.

Kézirat terjedelme 440.001-től 480.000 karakterig, beleértve a szóközöket is.

Leírás

Kéziratok teljes körű irodalmi szerkesztése

Ebben az esetben a történet struktúráját nézzük, azok javítására teszünk javaslatot mint: dramaturgia, párbeszéd, információadagolás stb. A szerkesztő jegyzetekkel látja el a kéziratot, hogy hol milyen változtatások szükségesek a történet egységessé tételének és irodalmi megformázásának érdekében, mellette az író számára írástechnikai tanácsokat ad a hibák javításának módjaira. Amennyiben szükséges, konkrét példákkal.

Munkamódszer:
A szerkesztői munkafolyamat során LibreOffice (7.0 vagy újabb), Microsoft 365 Word szövegszerkesztőt használunk. A feltárt hibákat megjegyzésekben jelezzük (az esetek többségében
indokoljuk is a módosítás, javítás szükségességét). A szerző által elvégzett javításokat a szerzőnek jeleznie kell. A dokumentumban (kézirat) a megjegyzésnél „válasz”-ként, vagy külön megjegyzésben. Még azt is, ha nem szándékozik a javaslat alapján módosítani (indoklást nem kérünk).

A szerkesztési folyamat addig tart, amíg az íróval közösen arra nem jutunk, hogy az író képességei alapján a szövegből és a teljes kéziratból több már nem hozható ki, így akár a teljes folyamat 6-8 vagy több fordulóból is állhat, mire a regény tördelésre alkalmassá válik.

A Megrendelő irodalmi alkotása (szerzői jogi művét) egy példányát MS Word *.doc, *.docx; *.rtf vagy *.odt formátumban szerkesztésre a Stílus és Technika rendelkezésére bocsátja.

Kézirat terjedelme 440.001-től 480.000 karakterig, beleértve a szóközöket is.