Írómentorálás és szerkesztés egyben

Egyéni tanácsadás és irodalmi szerkesztés

Íróképzés

Fedezd fel az online képzés előnyeit

Fejleszd magad

A regényed szerkesztése közben fejlesztjük írói képességeidet

A regényed szerkesztése közben sajátítod el a regényíráshoz szükséges technikákat, a mentor a feltárt hiányosságaid alapján feladatokat ad számodra. Így nem csak egy szerkesztett regényed lesz, hanem a mentorálás lezárultával sokkal magabiztosabban, könnyebben fogsz regényt írni.

Tematika

Milyen írástechnikai megoldásokat fogsz elsősorban elsajátítani, mely területekre koncentrálunk a fejlesztésed során.

Írástechnikai kurzus, karakteralkotás

Karakteralkotás

A közös munka során elsajátítod, hogyan kell élő, a történet szempontjából ideális karaktereket létrehozni. Mit kell tenni, ha a kitalált karakter nem jó a kitalált konfliktushoz? Mitől lesz élő a karakter? Mennyire kell részletesen kidolgozni a karaktereket?

Regényíró kurzus, információadagolás

Információadagolás

Mit, mikor és hogyan hozzunk az olvasó tudomására. Párbeszédben? Leírással? Cselekmény közben? Vagy éppen gondolkozzon a szereplő? Váratlanul, ezzel fordulatot létrehozva? Kiszámíthatóan, ami igazából félrevezetés?

Regényíró kurzus, narráció

Narráció, narratív stílus

Hogyan meséld el. Leginkább E/1 narrációnál van jelentősége a narratív stílusnak, de számos lehetőség áll rendelkezésre más narrációk esetében is. Zsánernyelv? Nem mindegy, hogyan írsz egy történetet, ha romantikus, fantasy, sci-fi vagy krimi zsánerben írsz. Vagy ezeket kevered.

Párbeszéd

Párbeszéd

A történet alapján mennyire kell egyeznie az élő beszéddel? Mennyire egyezik a karaktereddel a beszédének stílusa, a szókincse? Hogyan lehet jól felépíteni egy párbeszédet? Mikor van/lehet rá szükség? Hogyan befolyásolhatja a dramaturgiát?

Íróképzés - Tanulj meg íróként gondolkozni!

Világ- és atmoszférateremtés

A környezet leírása, hangulatok keltése, érzelmek megjelenítése mind-mind hatással van az olvasóra, hogy mennyire tud elmerülni a történetben, ezért megmutatjuk, hogyan kell a regényedhez megfelelő szöveget írni.

Dramaturgia

A dramaturgia határozza meg, mit mikor és hogyan kell az olvasó elé tárni a történetben, amire ha figyelsz regényírás közben, kevesebb tartalmi, szerkezeti hibát fogsz véteni. A regényeden keresztül megtanulod, mikor milyen dramaturgiai eszközöket érdemes használni, amiért az olvasók élvezni fogják a sztorit.

Írómentorálás

A munkafolyamat közben a szerkesztői javaslatok mellett írástechnikai tanácsokat, tippeket kapsz, olykor konkrét példákat egy-egy technika megoldására; mellette  feladatokat is, hogy regényírói képességed fejlődhessen.

Feltételek

Határidők

Írástechnikai tanácsok esetén 2-7 munkanapon belül küldünk visszajelzést, szerkesztés esetén 3-6 héten belül. Neked nem kell határidőre visszaküldeni, dolgozz és tanulj úgy, ahogy időd engedi. A mentorálás teljes ideje akár 1-3 év is lehet.

Díjak és részletfiizetés

A díj a kézirat terjedelme alapján kerül kiszámításra, és 150.000 Ft-ot meghaladó díj esetén részletfizetés kérhető. Egy összegben történő díjfizetéskor jelentős kedvezményt adunk.

Kedvezmény, részletfizetés

-20% kedvezmény!

Amennyiben 2024. május 31-ig jelentkezel mentorálási programunkra és annak díját legkésőbb 2024. június 15-ig egy összegben kifizeted, a vállalási árból 20% kedvezményt adunk.

Részletfizetés

A mentorálás díját havi egyenlő részletekben is fizetheted (6-24 havi).

Jelentkezz 2024. május 31-ig, fizesd ki egy összegben a mentorálási díjat, és a végösszegből 20% kedvezményt kapsz!*

2024. Május 31.

Kedvezményes jelentkezési határidő

Június 15.

Fizetési határidő

*A kedvezményes díjat legkésőbb 2024. június 15. ki kell fizetni, máskülönben a kedvezmény érvényét veszti.

“Örömmel hallom, hogy végre felvállaltad cégszerűen, úgymond hivatalosan is a kezdő írók támogatását. Évekkel ezelőtt, amikor a weboldalad pályázatára jelentkeztem, már akkor is azt hittem, hogy ez a munkád, hiszen állandóan segítettél.”

Győrvári József

“Szilárd, benned az a lenyűgöző, hogy bármit is csinálsz, abban olyan aktív vagy, mint senki más. Honnan van ennyi energiád? Mi a titkod? Egyszer majd elárulod, ígérd meg! Írsz, alkotsz és fejleszted magad rendületlenül, megállíthatatlanul – és én esküszöm, nem vagyok erre szuper irigy…”

Andy Sweet

“Egyszer volt, hol nem volt… még talán egy éve sincs, hogy belekezdtem a Stílus és Technika regényíró kurzusába, mégis, olyan, mintha egy másik életben történt volna. A kurzust azóta is csinálom (csak a legelszántabbaknak és a legbátrabbaknak ajánlom!), Szilárd nem enged át erős kettessel, minimum az erős négyes szint.”

Emma Zr

Tartalom

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0