Rólunk

Rólunk

Minden írónak van rá jellemző stílusa, technikája, amiről felismerhető, amitől egyedivé válik az alkotása. Mintegy kézjegy, ami szignó nélkül is elárulja az olvasó számára, hogy ki is írta a történetet. Így nem kell kardot a kezünkbe venni és “Z”-t vágni mindenbe, hogy tudják, Zorro volt az.
 
Ahhoz, hogy ez a stílus kialakuljon, sok-sok gyakorlás kell, amire alapozva kialakulhat, hogy az írónak mi esik “kézre” a történet megalkotásakor és megírásakor.

Kurzusaink tematikáit úgy állítottuk össze, hogy segítsünk megtalálni ezt a stílust és technikát, amivel egy kezdő író eléri, hogy a benne életre kelő gondolatokat a megfelelő szavakkal, nyelvtanilag helyesen írja le.

Ez azért fontos, mert a legtöbb írástechnikai tanfolyam tökéletesen megtanítja a kalandtörténet írására jellemző sablont, amit mankóként nagyon jól lehet alkalmazni, azonban a legtöbb ilyen tanfolyam nem tud mit kezdeni azokkal az írókkal, akiknek egyedi stílusa van, és ezért ezek az írástechnikai sablonok nem alkalmasak számukra, hogy megírjanak egy komplett történetet.

Eddig is sok írónak segítettünk, akik megfogadva a tanácsainkat előrébb jutottak, vagy nem fogadták meg, és akár műértők, akár az értő közönség ugyanazokat a hibákat jegyezte meg művével kapcsolatban.

“Egyetlen bukásod, ha meg sem próbálod.”

“Soha ne add fel! Soha ne hátrálj!”

Wágner Szilárd

Wágner Szilárd

Író, szerkesztő, képzett terapeuta.

Egy időben sokat foglalkoztatta a mesék, az álmok és a sámáni szertartások közötti hasonlóság, ezért kutatásokat végzett ezen a területen, amelyek kiterjedtek a sámáni szertartások vizsgálatára is a modern pszichológia tükrében. Az így szerzett tapasztalatait történetíróként használta fel.

Mivel mind tanulmányai, szakterülete és kutatásai megkövetelték a mesék struktúráinak alapos ismeretét, az írás mellett szerkesztéssel is foglalkozni kezdett. Tapasztalatait szívesen megosztotta más írókkal, segítette őket a kezdeti bizonytalanságon túljutni.

Felfelé ívelő pályafutását egy váratlan egészségállapot változás szakította meg. Az első években sok időt fordított állapotának javítására, majd amikor 10 év elteltével a legjobb eredményként azt könyvelhette el, hogy a progressziót pusztán megállítani tudja, és állapotának stabilitása gyógyulásként is értelmezhető, inkább továbbfejlesztette magát az irodalom és az írás terén.

Hosszú évek alatt eljutott oda, hogy segítő tevékenységét immár két társsal egy vállalkozás keretei között folytassa.

szerkesztő, lektor

Jakab Anita

Azóta elbűvöl az irodalom, hogy megtanultam olvasni. Szerencsém volt, zseniális tanítóim és tanáraim voltak, akik támogatták óvatos szárnybontogatásaimat. Versenyek, pályázatok sora, szinte mind dobogós helyezéssel. Nem véletlenül lettem magyar szakos. 🙂

Aztán jött a nagy szerelem: a színház. Hosszú évekig minden szabad percemet ez töltötte ki. Egyre inkább lekötött a színháztörténet, a dráma és szerepük a jelenkorban.

Rövid ideig filozófiával is foglalkoztam, de a szívem örökre az irodalomé, úgyhogy visszakanyarodtam. Időközben elvégeztem a játszóházvezető-közművelődési szakember szakot is.

Körülbelül 10 éve foglalkozom amatőr vagy kezdő írók műveinek szerkesztésével, írástechnikai fejlesztésével karitatív alapon.

szerkesztő, korrektor

Wágner Szilárd

Vass Bence

Még óvodás, amikor önállóan megtanul olvasni. Első osztályos korában – amíg a többiek a betűkkel ismerkednek – már a Harry Pottert olvassa. Tíz éves sincs, amikor találkozik az asztali szerepjátékkal, és onnantól kezdve a mai napig rendszeresen játszik.

J. R. R. Tolkien világa annyira lenyűgözi, hogy a Gyűrűk Ura trilógiát ötször is kiolvasta (eddig 🙂 ).

Idővel saját szerepjátékot kezd fejleszteni. Az itt szerzett tapasztalatai és programozói tudása miatt bekerül a KiBu (Kitchen Budapest) tehetséggondozó programjába, miközben gőzerővel készül gimnáziumi érettségijére.

Jelenleg egyetemi tanulmányait folytatja.

 
szerkesztő, webfejlesztő
Vendégszerzőink

Anonymus

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Anonymus, vagy Bele Regis Notarius (a. m. Béla király [Névtelen] Jegyzője; kb. a 12. század vége – 13. század eleje), krónikás és az egyik Béla nevű magyar király jegyzője (feltehetően III. Béláé, de minthogy pontos születési évét nem ismerjük, nem lehetünk bizonyosak benne[1]). Keveset tudunk róla; latinizált nevének kezdőbetűje mindenesetre P-vel kezdődik, mert magát csak „P. mester”-ként jelölte („P. dictus magister”, az általános filológiai értelmezés szerint „a mesternek mondott P.”). – forrás WikiPédia